Det kommer bli en hel del resor över till vårt fina grannland denna höst. Denna vecka låg Göteborg på programmet, där jag höll två inspirationsföreläsningar kring programmering i skolan för två lärargrupper i samband med bokmässan. Hade också tid att gå på bokmässan och träffade där bl.a. Carl Heath och barnen som jobbade med hans workshop kring interaktiva berättelser. Det är alltid lika roligt att se hur barnen tar ägandeskap över problem som är relevanta, intressanta och öppna.
Här hade barnen i uppgift att med hjälp av olika tekniker skapa en interaktiv berättelse. De började med att bygga ihop en Billy-bokhylla (ni vet från Ikea), skapade en berättelse som de sedan gjorde interaktiv med hjälp av traditionella slöjdmaterial samt Makey Makey och Scratch.
Ett team gjorde en interaktiv karta:

och det andra teamet gjorde en egen variant av Alice i Underlandet:

Verkligen imponerande! Och absolut ett koncept som jag verkligen vill jobba med hos oss också! Men det får bli till våren 🙂

Tags:

Comments are closed