Att lära sig programmera tar tid. Att lära sig undervisa programmering tar också tid. Medan korta workshops och enskilda föreläsningar kan väcka intresse, saknas ofta det kontinuerliga stöd som behövs för att vidareutveckla kunnandet under en längre tid.

Vad? För att stödja dig som lärare i grundskolan eller gymnasiet har jag därför tagit fram ett unikt kompetensutvecklingsformat som hjälper dig lära dig programmering från grunden samtidigt som du stärker din kompetens i att ta in programmering i din undervisning. Du kan välja att gå utbildningen med en av två inriktningar: Scratch eller Python. Scratch är ett blockbaserat och visuellt programmeringsspråk, medan Python är textbaserad. Båda fungerar för nybörjare, så vilken inriktning du väljer beror på vad du vill lära dig. Det går också bra att gå Scratch detta läsår och sedan fortsätta med Python nästa 🙂

När? Vi träffas online varannan vecka under läsåret 2020/2021 (oktober-maj) och målsättningen är att du i maj 2021 ska känna dig bekväm i att undervisa programmering!

Innehåll? Under onlineträffarna bekantar vi oss i lämplig takt med grundprinciperna och byggstenarna inom programmering, såsom sekvens, alternativ, repetition, variabler, datatyper, funktioner och listor. Byggstenarna presenteras alltid i ett sammanhang så att vi ser hur och när olika konstruktioner kan användas. I takt med att vi lär oss mer kan vi också börja kombinera olika konstruktioner för att skapa olika typer av program. Förutom själva programmeringskunnandet fokuserar vi även på programmeringsdidaktik – hur kan du som lärare arbeta med programmering i din undervisning i åk 1-9 eller i gymnasiet?

Gruppstorlek? Maxantalet deltagare per grupp är 25 för att möjliggöra individuell handledning och givande gruppdiskussioner. Syftet är också att främja delakultur där vi kan lära av varandras erfarenheter och ta del av varandras idéer – kanske t.o.m. över landsgränsen. För att utbildningen inom en given inriktning (Scratch/Python) ska ordnas krävs minst 15 deltagare. Om antalet anmälda till en inriktning överstiger 25 kan flera omgångar av samma utbildning ordnas parallellt. Beroende på antalet anmälda kan det även bli aktuellt med olika grupper för grundskole- och gymnasielärare.

Upplägg? Utbildningen innefattar 12 online-träffar, materialpaket och handledning mellan träffarna. Privat diskussionsgrupp på Facebook eller annan plattform.

Pris? Utbildningen kostar 495 € (+ moms 24%) eller 4950 SEK per deltagare (+ moms 24% för privatpersoner). Fakturering sker i en eller två rater enligt överenskommelse.

Mer information? Hör av dig till mig på linda@digismart.fi eller ring mig på +358 40 7218747.

Anmälan? Anmälningar tas emot på adressen https://forms.gle/RZ53bYCozZyTvynK8 till och med den 25 september 2020. Om en huvudman/skolledare/rektor vill anmäla flera lärare till utbildningen går det bra att kontakta mig per mejl i stället för att fylla i anmälningsforumläret. En tidigare gjord anmälan kan avbokas senast 15 september, medan alla anmälningar som görs eller är i kraft efter 15 september är bindande.

Tags:

No responses yet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *