Jag har just spenderat en vecka i Boston för att delta i en konferens för matematiklärare och bokade samtidigt in ett möte med forskare vid MIT:s Media Lab. Det störtregnade, men jag trotsade vädret och gick först en sväng via MIT Museum Store. En verkligt häftig affär, en äkta geek heaven 🙂 
  
    
Därifrån drog jag vidare till MIT Media Lab för att möta Natalie Rusk, som jobbar bl.a. med Scratch, ScratchJR och en massa spännande klubbprojekt. Det kändes riktigt skoj att få se de utrymmen där man på daglig basis jobbar med att vidareutveckla Scratch – miljön gjorde verkligen skäl för sitt namn – Lifelong Kindergarten. Hela utrymmet andades kreativitet och lekfullhet! 
   
Det var ledig dag då jag var på besök (Patriot day som alltid infaller samma dag som Boston maraton och endast firas i Massachusetts fick jag veta) men trots det satt en hel hög med små team och jobbade. De verkade inte lida särskilt mycket av det heller, så jag antar att de levde enligt devisen ”find a job you love, and you will never work another day in your life”. Awesomeness!

Tags:

Comments are closed