SETT har i Sverige blivit en stor hit som mötesplats för alla som är intresserad av utbildningsfrågor. Detta koncept vill man nu också få in i Finland och det första evenemanget ägde rum i helgen. NET Forum Finland samlade en stor skara lärare, skolledare och andra för att ta del av en lång lista intressanta presentationer.
Jag hann tyvärr inte gå på särskilt många presentationer själv, men hann däremot träffa många inspirerande personer i korridorerna. Det är ju en av de stora fördelarna med den här typen av evenemang – minglandet i de allmänna utrymmena och de möjligheter till nya samarbeten som föds. Me like 🙂

Jag talade i två etapper om programmering i grundskolan. Jag gillar provocerande rubriker och då jag nu gavs tillfälle (ja, till och med uppmanades) att gärna ha en tankeväckande rubrik, slog jag till 🙂 Jag talade därför under temat ”Pakkokoodi? Ohjelmointi koulussa on enemmän kuin koodausta”.
Om du vill ta dig en titt på mina presentationer hittar du dem här i PDF-format på finska och svenska.

Tags:

Comments are closed