Vilken grej alltså! Teknikdagarna i Åbo slog alla rekord – vi hade över 1400 besökare under två dagar. Temat för i år var Big Data och vi hade lyckats värva en lång lista intressanta föreläsare. Bland talarna hittade vi bl.a. Esko Valtaoja som talade om teknik och svenska, Sebastian Widlund från Spotify som berättade om hur musiktjänsten analyserar enorma datamängder och David Jacoby från Kaspersky Lab som talade om hur en cyberattack skulle kunna lamslå ett helt land. Torulf Jernström berättade om spelutveckling och Niclas Jern om den tekniska lösning som ligger bakom Walkbase-företagets stora framgångar. Så om jag inte själv hållit egen workshop hela dagen, hade jag fått springa fram och tillbaka mellan intressanta föreläsningar 🙂
Förutom föreläsningarna hade vi fixat i ordning ett Tekniktorg, där fokus låg på hands-on-aktiviteter för olika åldrar. Där hade man bland annat möjlighet att rita i luften med 3D-pennor, lösa mysterier, programmera robotar, spela på fruktpianon, styra en flygande fisk och leka i en virtuellt utökad sandlåda.

Tags:

Comments are closed