Jag har länge velat komma igång med 3D-printning, både för att komma underfund med tekniken och för att se vilka möjligheter som finns inom t.ex. Slöjd 2.0. Nu lyckades vi få finansiering för ett projekt med just det namnet och vi beslöt använda en del av årets budget till att köpa in ett par printrar. Och det visade sig vara en välvald investering.  
I dag har vi haft en intensiv skolningsdag där vi fått lära oss lite teori och bakgrund kring 3D-printning, samt framför allt en massa praktiskt, tillsammans med Daniel Ljungstig på 3Dverkstan i Sverige. Vi hade en väldigt lärorik dag och jag kan knappt vänta på att få komma igång med printern igen. Har en lång lista på idéer som jag vill testförverkliga inför höstens klubbar!
   
 Min absoluta favorit för introdagen blev min gula hängande skärmgubbe. Jag tror minsann den behöver några kompisar 🙂 Jag har inte ännu testat att designa en egen modell utan plockade ritningarna till skärmgubben och andra provutskrifter från thingiverse.com. Visade sig finnas massor! Min dotter råkade se mig söka på Frozen och jag fick samtidigt en lång “fixa detta till mitt Frozen-kalas”-lista 😉
Daniel hade med sig några riktigt häftiga 3D-printade prylar – en kulled och ett komplicerat konstverk.
   
 

Tags:

Comments are closed