PROFFS-projektet som jag skrivit om tidigare börjar gå mot sitt slut, men innan vi skriver vår slutrapport ska vi hinna med en hel del. Däribland lokala workshops för lärare och familjer i de deltagande kommunerna och därtill två större evenemang, nämligen PROFFSdays.

PROFFSdays i Helsingfors 6/11

Först ut är Helsingfors den 6/11 och anmälan är nu öppen på goo.gl/8jLb. Vi träffas i Utbildningsstyrelsens utrymmen (Hagnäskajen 6) kl. 9-16. Under dagen har du möjlighet att själv pröva på programmering och digitalt skapande genom hands-on-workshops på teman du själv valt. Inga förkunskaper krävs!

PROFFSdays i ÅBO 20-21/11 inkl. ledarspår

Projektet avslutas med pompa och ståt i Åbo den 20-21/11 med ett motsvarande evenemang. Vi kommer också då naturligtvis att ha spännande workshops och därtill inbjudna utländska gäster, bl.a. Phil Bagge som gör ett fantastiskt arbete kring programmering på grundskolenivå i England. Han ligger bakom sidan code-it.co.uk och den virala videon om syltsmörgåsroboten 🙂 Han kommer berätta om erfarenheterna från England av att ta in programmering i skolan och dessutom hålla en workshop. Det vill ni inte missa 🙂

I Åbo ordnas dessutom ett spår för skolledare på temat ”Leda digitalisering”. Skolledarspåret ordnas måndagen den 20/11 och då kommer vi bl.a. att ha med Annika Agelii Genlott som är forskare i Informatik vid Örebro universitet, skolutvecklare för Sollentuna kommun och konsult för Sveriges Kommuner och Landsting. Hon kommer arbeta med oss kring frågor om förändringsarbete i samband med digitalisering och beskriva spännande forskningsresultat i detta sammanhang. Spåret är särskilt anpassat för rektorer, bildningsdirektörer, handledare och tutorlärare, men är även öppet för andra i mån av plats. Anmälan till PROFFSdays i Åbo öppnar i slutet av denna vecka.
Evenemangen är avgiftsfria och riktar sig i första hand till lärare i förskolan och den grundläggande utbildningen (F-9). Huvudarrangör är projektet PROFFS 2.0 (Programmering för förskola och skola) med finansiering från Utbildningsstyrelsen. Sprid gärna information till kolleger runt om i Finland!
Varmt välkommen!

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *