Citatet ovan känns väldigt beskrivande för den situation jag befinner mig i för tillfället – då jag vaknar på morgonen känns det inte som att jag ”måste iväg och jobba”, utan jag får gå iväg och göra det som jag annars också skulle vilja hålla på med. Äntligen får jag jobba med programmering i grundskolan;  precis det som jag så länge väntat på. Det känns helt underbart att få vara del av den här förändringen och jobba för att både barn och unga och deras lärare ska få möjlighet att lära sig se vilket kreativt och inspirerande verktyg programmering kan vara – i olika ämnen.
Så därför sitter jag nu här, sent en fredagskväll och pynjar på med mitt nya Arduino-kretskort, testar olika sensorer och känner mig som ett barn på julafton. Och nej, det känns inte alls som om jag skulle jobba 🙂
Massor håller på att hända på programmeringsfronten, både här hemma i Finland och på internationell nivå. I den här bloggen kommer jag att dela med mig av idéer, material och intressanta nyheter. Berätta om mina egna erfarenheter från olika forskningsprojekt, evenemang och fortbildningskurser. Inläggen kan komma på svenska, engelska eller finska, beroende på vilket humör jag är på. Eftersom jag själv är finlandssvensk och värnar extra mycket för situationen i de finlandssvenska skolorna, kommer dock en stor del av inläggen att vara på svenska.

Tags:

Comments are closed