Europeiska kodveckan ordnas om drygt två veckor (11-17.10) och för tillfället samlas listor på evenemang och resurser från olika europeiska länder på CodeWeeks webbsidor. Jag fungerar som en av Finlands tre kodveckoambassadörer (huh, vilket ord!) och en av våra målsättningar är att få in så många evenemang som möjligt på den finländska kartan, med så stor spridning som möjligt.
Det går att följa den aktuella situationen på http://events.codeweek.eu – det finns alltså plats för många fler evenemang för Finlands del. Evenemangen behöver inte infalla exakt under kodveckan, utan det är helt okej att också lista sådant som händer före eller efter. Målgruppen kan vara allt från barn och unga till föräldrar och pensionärer 🙂

  • Har du planerat in ett programmeringsrelaterat evenemang till kodveckan eller hösten? Det kan vara frågan om en lektionsserie, workshop, läger, klubb, eller liknande för olika målgrupper. Du kan själv lägga in dina evenemang på http://events.codeweek.eu/add. Om du hellre vill att jag lägger in det, går det också bra – hör av dig.
  • Skulle du vilja göra något programmeringsrelaterat, men saknar ännu konkreta planer? Ingen fara – hör av dig så kan vi tillsammans fundera på vad som kunde fungera bäst.
  • Känner du till något annat evenemang som inte ännu finns på kodveckans lista? Meddela gärna!
  • Vi samlar även in länkar till relevant material. Har du tips på bra svenskspråkiga guider eller annat typ av material som riktar sig till nybörjare? Skriver du kanske en programmeringsrelaterad blogg som andra kunde ha nytta av att känna till? Alla tips tas emot med tacksamhet.

 

Tags:

Comments are closed