Jag hade nöjet att få vara med i ett fördjupande reportage kring programmering i grundskolan som Yle gjorde till TV-nytt för en dryg vecka sedan. Malms skola i Pargas ställde upp med en klass ivriga femte-klassister och det var så roligt att få arbeta med dem i två timmar. Jag visade några grundläggande programmeringskoncept i Scratch, varefter eleverna fick börja pröva på på egen hand.
Jag slutar nog aldrig förundras över hur nyfikna och vetgiriga barn är. De testade fördomsfritt olika saker, backtrackade om något inte gick som de hade tänkt, och frågade mig och sina kompisar om sådant som var oklart. Det jag fick vara med om var ett praktexempel på kollaborativt och utforskande lärande – underbart!
Inslaget fick stor spridning efter att Spotifys grundare Daniel Ek delade det på Twitter, och mitt i allt fanns det också omnämnt på NyTeknik och Veckans Affärer. Riktigt kul!

Tags:

Comments are closed